Flugfiskepremiär i Bergslagsskogen

16 april och ledig fredag. Solsken. En dag till förfogande. Hög tid att inviga flugfiskesäsongen med en tur till klubbsjön i Bergslagens vildmark. Med tanke på väder o temperatur den senaste tiden måste väl isen ha försvunnit? Oavsett vilket så var det en härlig dag och det kändes helt rätt att åka upp på en spaningstur till Stora Å och kolla läget. Packningen bestod av flugspö , fiskeväst, vatten o ett äpple. Samt kameran. Synnerligen lätt packning m.a.o. Inte ens kaffe. Men som sagt, det var ju mest en spaningstur.

Den sista halvmilen märktes det på vägen att våren är här men inte över. Stundtals kändes grusvägen som gungfly. Timmerbilar hade frekventerat skogsvägen varpå hjulspåren stundtals var djupt nerkörda så en viss slalomkörning var av nöden för att inte bli av med bilens underrede på vägens mittsträng. Några nya hotfulla stenar hade också dykt upp. Nåväl färden gick bra utan missöden och när jag kom fram lyste solen och jag konstaterade att jag verkade vara ensam vid sjön. En stundtals frisk vind svepte över sjön och några vak kunde inte skönjas. Men något annat är ju knappast att vänta i mitten av april. En Wolly Bugger fick bli den första flugan som provades. Sedan blev det ett par olika förtyngda nympher. Jag gick runt hela sjön och på skuggsidan fanns en del snö kvar på stigen och i skogen. Dock ingen is vare sig i skogen eller sjön. Jag gjorde några kast här och stannade en längre stund i viken vid utloppet ur sjön. Någon streamer med extralång hårvinge provades. Vinden mojnade och en försiktig bris var det enda som krusade vattenytan. Det var varmt och härligt på solsidan och en och annan citronfjäril hälsade på när jag stundtals lade ut flugan och stundtals bara satt i solen, njöt av naturen och filosoferade över tillvaron. Finns det något annat som är mer vederkvickande och energipåfyllande än detta? Inte särskilt mycket om ni frågar mig.

Våren är här!

En härlig dag i naturen. Vad mer kan man önska sig i dessa tider?

Jaja, natur o sol o vår o allt det där. Men fick du nån fisk då? undrar ni förstås.

Den typen av triviala och underordnade frågor besvaras icke. Åtminstone inte idag.

På återhörande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: