Gös på natten

Det har verkligen varit galet varmt några dagar vilket i princip omöjliggjort seriöst (?) fiske dagtid. Nåja, dygnet består ju av mer än bara dagtid och i akt och mening att försöka lura någon av Väringens gösar så satsade jag i går kväll på några timmars fiske i anslutning till, och efter mörkrets inbrott. Jag kom i gång med själva fisket strax före 22-tiden. Det var en svag ljummen kvällsbris som krusade vattenytan och solen var på väg att dyka ner bakom horisonten. En härlig sommarkväll helt enkelt. Tyvärr stördes friden en del av ett glatt gäng vid en sommarstuga på en närbelägen ö som ägnade sig åt vattenscooteråkande och vattenskidor i kombination. Inget fel på det iofs men jag valde att efter en kort stund ge mig iväg längre bort för att få det lite lugnare för mina behov.

Väringen i kvällsskrud

Efter några få kast med Hi-Lo-wobblern så högg en fisk. Gös hoppades jag förstås men snart nog så kunde jag känna igen de karakteristiska huvudruskningarna från en medioker gädda. Mycket riktig, en gädda på dryga kilot lösgjordes varsamt o fick återgå till sitt rätta element. Kroklossare med långt skaft är en bra uppfinning. Även små gäddor har som bekant vassa tänder.. Det var 7-8 andra båtar inom synhåll och de flesta verkade ägna sig åt trolling. Jag bytte några ord med en av dem och han var inne på att det var för varmt för att fisken skulle vara på alerten. För egen del ror jag ibland drag som det hette förr och har monterat en enkel spöhållare för ändamålet. Jag ägnade mig åt det en stund och fick lite motion på köpet men i övrigt resultatlöst. Jag drog igång motorn och åkte till grundet där jag ofta fiskar och där det ibland blir lite abborre. Nu var det i princip vindstilla så ankaret behövde inte komma till användning. Efter en stund som även inkluderade lite fika så högg det igen. Det kändes inte som varken gädda eller abborre och till min glädje så var det faktiskt en gös. Storleken var beskedlig, kanske knappa kilot men ändå. Gös var det! Kroklossaren fick tjänstgöra igen och fisken återfick friheten. Jag var lite sugen på att behålla den för att få en gösmiddag men tyckte den var i minsta laget. Fiskemässigt hände det inte så mycket mer utan jag valde att åka hem till hamnen. Till min sorg o ilska så fick jag se åtminstone ett 30-tal tomma ölburkar som flöt i vattnet under en sträcka på ett par hundra meter. När jag såg den första trodde jag att någon lagt nät men sedan dök de upp i klump o efter varandra. Vad är det för fel på folk?

En härlig sommarkväll på sjön var det onekligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: