I regnbågens tecken

På söndagseftermiddagen kändes det som en lämplig dag att återvända till Stora Åsmund för att måhända få kontakt med någon av de nyligen utsatta regnbågarna. Isättningen gjordes tidigare i veckan och fiskepremiären genomfördes igår. Den sistnämnda avstod jag ifrån eftersom jag i själva fiskesituationerna är en rätt asocial typ. Nåväl, vid ankomsten till sjön insåg jag att regnkläderna var kvar hemma i garderoben. Det kändes inte helt bra eftersom himlen var olycksbådande mörk och dessutom hördes ett svagt mullrande . På håll förvisso men i alla fall. Strax började regndropparna falla men det verkade som merparten av regnet höll sig på behörigt avstånd såväl som åskan som fortsättningsvis höll sig tyst. Småregnandet upphörde efter några minuter. Det blåste en del och några vak gick inte att skönja trots idogt spanande. Jag började fiska med en streamer som jag efter en stund lyckades sätta i en tallgren i bakkastet. Ajöss med den! Rotade runt lite i flugaskarna och insåg att jag förutom regnkläderna även hade lämnat torrflugeaskarna hemma. Bra jobbat Dick! Valde så småningom att knyta på en Pheasant Tail-nymf i storlek 10. Vinden mojnade en del och kvällssolen var framme och förgyllde tillvaron.

Hugget kom plötsligt och jag hade lite sjå med att få upp löslinan på rullen men eftersom fisken rusade så fick jag hjälp med den delen och jag kunde drilla den via rullen. Det kändes snart att det var en skaplig storlek på fisken och den hoppade högt upp i luften ett par gånger och visade sig vara en fin regnbåge. Fisken fick jobba sig trött via några rejäla rusningar medan jag tog mig till håven som för en gångs skull var med. Det blev par rusningar till innan jag kunde lotsa in den i håven och få upp den på land. God känsla!

När jag återupptog fisket så hade det börjat vaka lite i sjön. Dock inget inom kasthåll men jag bytte till en liten maläten grå superpuppa som hade gömt sig i en vrå i en av flugaskarna. Men icke. Den ratades av sjöns innevånare och efter en stunds resultatlöst kastande fann jag för gott att packa ihop grejorna och påbörja hemfärden. Det väntade andra uppgifter som jag behövde ordna med på hemmaplan. Livet består ju trots allt av lite mer än bara fiske.

En kväll med regnbåge i vattnet, på land och i skyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: