Stora Å igen.

30/3

Sista dagen på min tio veckor långa tjänstledighet tog jag en tur till Stora Å igen. Solsken och 8-10 plusgrader gjorde att det kändes som ett självklart sätt att använda dagen. Jag fick för mig att ta den andra vägen till sjön som innebär att man kommer fram på norra sidan. Ni som vet, ni vet vad jag menar. Brukar alltid ta den andra vägen men va sjutton,ombyte förnöjer. Men jag åkte förstås för långt pga sviktande minne och körde 7-8 km extra på en riktigt risig grusväg innan jag insåg misstaget. GuldVolvon fick sig ett par rejäla törnar i underredet av stenbumlingar som jag inte lyckades missa. Fan! Nåja, det misstaget kommer inte att inträffa igen. Åtminstone inte på den vägen.

Väl framme så mötte jag en gentleman försedd med flugspö och kamera och vi bytte några ord. Han berättade att han låg i husvagn på uppställningsplatsen på södra sidan av sjön och idag var han mest ute för att fotografera. Vi sa ”skitt fiske” och gick åt varsitt håll. För min del var kaffebehovet akut så själva fiskandet fick anstå en stund.Å andra sidan är kaffe en väsentlig del av de flesta fisketurer.Det blåste rejält så kastandet var stundtals lite krångligt när jag väl kom igång. Jag gick runt i stort sett hela sjön och gjorde några kast här och där. Resultatlöst trots ett flertal flugbyten. Det var ändå en rogivande tur som gav energi för kommande utmaningar i veckan när lönearbetet skulle igång igen.

Här blåste det stundtals en rejäl motvind.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: