Premiär!

Det drar ihop sig till skarpt läge! I morgon är det dags att åka till en av klubbsjöarna/ o se om isen gett sig så pass att det går att få ut en fluga i öppet vatten. Årspremiären hägrar. Samtidigt är det premiär för den här bloggen och min debut i denna bransch. Syftet är att skriva om fiske ur olika aspekter och inte minst om utövarna av denna härliga aktivitet. Eftersom flugfisket ligger mig varmast om hjärtat blir det sannolikt en slagsida åt det hållet.Men en hel del annat om fiske och fiskets utövare ur olika aspekter lär det bli. Vi får se. Hoppas ni hänger med på resan!

24/3

Det var 4-5 plusgrader och en frisk, elak kall vind mötte vid en av fiskeklubbens sjöar i Bergslagsskogen. Glädjande nog kunde jag snabbt konstatera att sjön var isfri till åtminstone 90%. Längs den södra stranden och ett 25-tal meter ut hängde den dock kvar med hjälp av storvuxna granar och åsen som skyddade den från solens inverkan. Jag gick ut på Talludden och efter visst besvär i den hårda vinden så lyckades jag tackla i ordning grejerna och fick även ut flugan. Det sistnämnda var enkelt eftersom jag hade vinden i ryggen så den delen skötte sig nästan på egen hand. Jag hade verkligen inga förhoppningar om att få kontakt med fisk men insåg snart att skulle det vara möjligt så behövde jag komma ner med flugan djupare. Bytte därför till en rätt stor och tung men lätt dressad streamer. Efter två kast så högg en fisk och mina reflexer fungerade trots att de legat i vinterdvala och mothugg med påföljande drillning gjordes som sig bör och en regnbåge i 8-9 hektos klassen landades efter en kort stund. Det var ingen märkvärdig fisk alls men det kändes bra och ett kvitto på att säsongen är igång. En för min del rekordtidig premiär!

Den kvardröjande isen följer skogskanten

Årets första.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: